ЦСКА загуби делото, което заведе преди повече от 2 години срещу "Левски" за бившия футболист на двата отбора Филипе Да Коща. Според камарата за разрешаване на спорове към ФИФА претенциите на "червените" към "сините" за обезщетение са недопустими. Решението може да бъде обжалвано в 10-дневен срок. Ако "армейците" не го сторят, то става окончателно.
2_7.jpg
В Световната футболна централа не виждат нищо нередно в разтрогването на договора на Да Коща с ЦСКА. На "Армията" твърдяха, че контрактът е бил скъсан неправомерно и изявиха претенции за обезщетение от 150 000 евро.

Скандалът между двата ни гранда избухна, когато през 2009 година португалецът разтрогна с "армейците" заради неполучени заплати и премии и премина на "Герена". Последваха поредица от заплахи от страна на "червените" към футболиста и новия му клуб. Още тогава ЦСКА заведе дело във ФИФА, което на "Армията" бяха сигурни, че ще спечелят. Днес обаче официалният сайт на "Левски" публикува следната новина:

Във връзка с обвиненията на ПФК ЦСКА в пресата относно статута на бившия футболист на "сините" Филипе Да Коща, ръководството на ПФК "Левски" би желало да информира спортната общественост за крайното решение на световната футболна централа, прилагайки копие от същото.

2_6.jpg

3_5.jpg