"Ботев" (Пловдив) постигна сладка победа с 1:0 над "Левски" в дербито от 5-ия кръг на Елитната юношеска група до 19 години. Двубоят се игра на централния терен в Коматево и бе изгледан от над 500 зрители. Победното попадение за "канарчетата" реализира Виктор Пенчев в заключителните секунди на първата част.

Треньорът на "Ботев" Иван Кочев във втори пореден мач не можа да разчита на Борис Тютюков, който след като изтърпя наказание в миналата среща, сега пък пропусна битката със "сините" заради настинка. След 9-месечно лечение на контузия в игра се завърна халфът Петър Чалъков.

Единственото попадение в срещата падна в заключителните секунди на първата част. Усилията на домакините дадоха ефект и резултатът бе открит, след като Виктор Пенчев получи топката пред наказателното поле на "Левски", овладя на гърди и с хладнокръвен удар покрай вратаря вкара за 1:0.

По този начин "канарчетата" продължиха безпогрешната си серия у дома и записаха трета поредна победа на Коматево. "Ботев" е трети с 12 точки, колкото има и Лудогорец. Лидер в Елитната юношеска група до 19 години е Литекс с 13 точки. ЦСКА е четвърти с 10 точки, следват Славия, "Левски" и Черно море с по 9 точки.

Елитна юношеска група до 19 години

Резултатите от 5 кръг:
ФК София - ЦСКА 0:1
Локомотив (Горна Оряховица) - Черно море 0:2
Пирин (Благоевград) - Монтана 3:2
Лудогорец - Черноморец (Бургас) 7:0
Локомотив (Пловдив) - Славия 1:2
"Ботев" (Пловдив) - "Левски" 1:0
Литекс - Верея 4:0
Септември (София) - Берое 5:0