"Левски" постигна убедителна победа с 4:1 при гостуването си на Берое и продължава да е лидер в Елитната юношеска група до 19 години. Мачът от 27-ия кръг се състоя на спортния комплекс в старозагорския квартал "Кольо Ганчев".

Почти до средата на първото полувреме изявите на 22-ата на терена на живо изгледа треньорът на Берое Илиан Илиев, който от лятото поема "Левски". След това спецът заедно с асистента си Ивко Ганчев изведоха футболистите си на Градския стадион в първо занимание за седмицата.

Спортно-техническият директор на Берое Петър Хубчев изгледа цялата загуба на младите беройци от "сините".

Иван Горанов откри резултата в 5-ата минута и даде преднина на Берое, наказвайки родния си тим. След това обаче "сините" реализираха 4 попадения чрез Цветелин Тонев в 12-ата и 46-ата, Тодор Чаворски в 29-ата и резервата Стивън Петков в 70-ата, за да се стигне до крайното 1:4.

С двата си гола срещу Берое Тонев вече има 17 на сметката си от началото на сезона. Чаворски пък е с 11.

След успеха в "Кольо Ганчев" "Левски" събра 64 точки и продължава да е убедителен лидер, на 9 пред втория Славия, който обаче е с мач по-малко. Третият Литекс е с 52 точки и две срещи по-малко от "сините". Берое пък заема 14-ата позиция с 18 точки.

Елитна юношеска група до 19 кръг - 27 кръг
"Ботев" (Враца) - Черно море 3:3
Берое - "Левски" 1:4
Спортист (Своге) - Сливен 0:3
ЦСКА - Славия 1:3
Пирин 2001 (Бл) - Чавдар (Етрополе) 0:2
Локо (Сф) - Черноморец 1:1

Днес:
Любимец - Видима-Раковски
Литекс - "Ботев" (Пд)