Ръководството на "Левски" е постигнало споразумение за персонален договор с телевизия, която да излъчва мачовете на отбора. "Сините" са готови експресно да подпишат за своите права, ако клубовете получат разрешение сами да търгуват мачовете си. За момента обаче това все още не е разрешено. БФС държи ТВ правата на всички отбори.

В същото време абсурдното забавяне на колективния контракт продължава и вече четири кръга феновете остават "на тъмно". Големите клубове още упорстват за 5 милиона лева общо за "А" група именно защото - като "Левски" - знаят, че и сами могат да продадат правата си. Персоналното търгуване е вариант за бъдещето, но е необходима воля от страна на БФС, който да разреши индивидуалните действия на клубовете и да им прехвърли своите правомощия.

Из футболните среди се говори за "синьо" споразумение за 1 милион лева за целия сезон. Името на телевизията обаче се пази в тайна. Всичко си остава просто вариант за бъдещето, докато ситуацията не бъде оформена юридически.

Идеята за персонален пазар за ТВ правата върви от месеци, като отборите са готови да дават по 10% на БФС и още толкова на госта, пише "Труд".