Трансферната сага около Гара Дембеле със сигурност е разконцентрирала малко или много нападателя. Ръководството на "Левски" обаче реагира мигновено и реши да вдигне парите на французина. По този начин „сините" се надяват да амбицират допълнително звездата си за пролетта.

Според източници от „Герена" от месец февруари парите на Дембеле скачат с около 50 процента. Това важи както за заплатата на нападателя, така и за премиите за изигран мач и вкаран гол. До момента Гара прибираше по 12 000 евро на месец във вид на заплата и по 1000 евро за гол и изигран мач.

Очаква се според новия анекс към контракта французинът да взима 18 000 евро заплата и по 1500 евро за отбелязан гол. Това ще направи Дембеле най-скъпоплатеният футболист на "Левски".

Заплатата на нападателя ще се вдигне автоматично с още 20 000 евро на година в началото на следващия сезон. Както „Меридиан Мач" вече съобщи, тази точка е вписана в контракта на Дембеле още при подписването и важи за всеки следващ сезон на французина на „Герена".