"Левски" вече може да се похвали, че притежава един от най-големите таланти на българския футбол. Част от детско-юношеската школа на "сините" стана Божидар Краев, който е считан за откритие на Христо Стоичков.

15-годишният атакуващ полузащитник нашумя преди време, когато спечели кастинга на Камата и "Жилет", което му позволи да тренира в школата на Барселона, както и в тази на Ицо в Каталуния. След престоя си по испанските терени, младокът от Враца се завърна в България, за да се присъедини към ДЮШ на Чавдар (Етрополе).

Миналата година той напусна Академията на Стоичков и се завърна в родния си "Ботев" (Враца), като през есента играеше в отборите на врачани от Елитните групи. Лятото бе пред преминаване в Лудогорец, но в крайна сметка се озова на "Герена". Любопитното е, че и по-малкият му брат Адриан (роден 1999 година) също защитава екипа на "сините".

Божидар Краев е сочен за една от най-големите надежди на българския футбол. Не само Стоичков, а и Димитър Бербатов, му предрекоха бляскаво бъдеще.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ