"Левски" победи с категоричното 4:0 скромното тимче на Александруполис в първия си мач за 2011 година. Попаденията в контролата реализираха Гара Дембеле, Владимир Гаджев от дузпа, Александър Киров и Мирослав Антонов.

Двубоят започна с минута мълчание в памет на легендарния нападател на "Левски" Кирил Миланов, който почина на 62-годишна възраст вчера. Около 100 фенове на "сините" бяха в Гърция, за да подкрепят любимците си в първия мач за годината.

Треньорът Ясен Петров даде шанс за изява на голяма част от футболистите си. Юношите Христо Стамболийски и Иван Горанов дори започнаха титуляри, а по-късно в игра се появиха и други таланти от школата на "сините" - Тодор Чаворски, Христо Попадиин и Жак Коен. Игралият през второто полувреме Александър Киров пък се включи отлично, вкарвайки гол, както и изработвайки дузпата, която Гаджев реализира.

Неофициален дебют за "Левски" записаха Даниел Димов и Пламен Илиев. Халфът обаче се контузи още в началото на контролата и бе заменен принудително. В 3-ата минута Димов и звездата Гара Дембеле си сблъскаха лошо главите в опита си да играят за висока топка. На двамата беше оказана медицинска помощ, след което се завърнаха в игра. Димов обаче не успя да продължи участието си в мача и в 8-ата минута беше принудително заменен от Владимир Гаджев. През второто полувреме в игра за "Левски" се появи и Александър Александров. Кривия обаче също се контузи и се наложи да бъде сменен.

Привлеченият от Видима-Раковски вратар Пламен Илиев пък пази за "сините" от 60-ата минута до края на контролата, като нямаше много работа. Преди него под рамката по 30 минути бяха Божидар Митрев и Кирил Акалски.

Жоазиньо не взе участие в мача, като дори не се съблече по екип. Бразилското крило не е контузен. Има вероятност Жоазиньо да бъде продаден и поради тази причина "сините" не рискуват здравето му. Жо изгледа мача в компанията на Исмаил Иса, който е контузен.

Гара Дембеле откри головата сметка на "Левски" за 2011 година. Звездата реализира в 28-ата минута, след като Дъстли Мулдер центрира в наказателното поле, там Дарко Тасевски залъга защитниците, като пропусна топката, за да попадне тя у Дембеле, който я насочи в мрежата - 0:1.

В 36-ата гръцкият съдия отмени гол на Гара Дембеле. Йовов напредна по лявото крило, подаде към Иван Горанов, юношата стреля, вратарят на домакините спаси, след което топката се озова в Дембеле, той я вкара в мрежата, но реферът не зачете попадението заради засада. 120 секунди по-късно Даниел Младенов обстрелва вратата на домакините, топката срещна гредата и излезе в аут.

Второто попадение във вратата на гърците падна в 49-ата минута. Вкара го Владимир Гаджев от дузпа, отсъдена за нарушение срещу Александър Киров. В 66-ата минута Александър Александров пък удари гредата. В 74-ата "сините" стигнаха до класическото 3:0. Киров вкара, засичайки с глава центрираната от Мариян Огнянов топка от корнер. В 87-ата минута талантът Тодор Чаворски подаде към Мирослав Антонов, който се разписа за крайното 4:0 срещу скромния гръцки тим на Александруполис.

В 90-ата минута Александър Киров пропусна да вкара второто си попадение в мача, след като получи топката от Тодор Чаворски, но от изгодна позиция би над над вратата.

"Сините" се прибират в София утре преди обяд. "Левски" ще тренира на "Герена" до 3 февруари. На 4-и "сините" заминават на лагер в Агиа Напа (Кипър). /БЛИЦ

Контролата по минути - ТУК

АЛЕКСАНДРУПОЛИС - ЛЕВСКИ" 0:4
0:1 Гара Дембеле (28), 0:2 Владимир Гаджев (49-дузпа), 0:3 Александър Киров (74), 0:4 Мирослав Антонов (87)
2.jpg
"ЛЕВСКИ" (първо полувреме):
12.Божидар Митрев (31-85.Кирил Акалски), 2.Дъстли Мулдер, 55.Йордан Милиев, 30.Христо Стамболийски, 26.Калин Щърков, 8.Даниел Димов (8-45.Владимир Гаджев), 10.Христо Йовов, 17.Даниел Младенов, 15.Иван Горанов, 22.Дарко Тасевски, 39.Гара Дембеле
"ЛЕВСКИ" (второ полувреме): 85.Кирил Акалски (60-23.Пламен Илиев), 4.Стефан Станчев, 5.Иво Иванов, 3.Сержиньо Грийн, 14.Веселин Минев, 45.Владимир Гаджев (72-18.Жак Коен), 16.Мариян Огнянов, 7.Александър Александров (68-6.Христо Попадиин), 28.Александър Киров, 57.Тодор Чаворски, 21.Мирослав Антонов