Черно море излиза днес от 17:00 часа срещу Локомотив (София) за задължителни три точки, които ще го върнат в битката за първата шестица. Именно такава цел обявиха от лагера на "моряците" през лятото, но след слабия старт на сезона тимът изостана значително от 6-ото място, пише "Тема спорт". Впоследствие завръщането на Никола Спасов даде импулс, а ако възходът бъде затвърден и срещу столичните "железничари", то амбициите за атака на Топ 6 отново ще бъдат актуални.

Обратното, евентуален провал срещу Локо (Сф) пък на практика ще означава край на шансовете за класиране в горната половина на таблицата. На „Тича" очевидно си дават сметка за важността на двубоя, тъй като през седмицата Никола Спасов съхрани голяма част от титулярите си в гостуването на Созопол за Купата, спечелено с 2:0.

Очаква се наставникът да започне сблъсъка с Локомотив с почти същите играчи, с които излезе в миналия кръг при гостуването на Славия, което бе спечелено с 3:1. Единствено на мястото на Стефан Станчев в центъра на защитата по всяка вероятност ще започне Живко Атанасов. Атаката отново ще бъде водена от Живко Петков, който е в голова серия и реализира в последните три мача на отбора. Зад гърба му ще действа Георги Божилов, а по двата фланга сигурни са Симеон Райков и Иван Коконов.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите