Трудна победа с минималното 1:0 извоюваха футболистите на Пирин (Благоевград) при гостуването на Велбъжд (Кюстендил). Единственото попадение в мача от 3-ия кръг на Югозападната "В" група реализира Владислав Златинов през второто полувреме.

При гостуването на стадион "Осогово" "орлетата" бяха подкрепяни от едва петима свои фенове, които внесоха колорит с епизодични скандирания. Самата среща бе наблюдавана от около 400 зрители.

Първото полувреме започна с лек превес за избраниците на Йордан Самоковлийски, които владееха повече топката. До реално голово положение се стигна чак в 23-ата минута, когато Юлиан Попев засече с глава след центриране от корнер, но встрани от вратата. Пет минути по-късно домакините изпуснаха най-чистото положение за първата част, като след едно центриране нападател на Велбъжд стреля покрай вратата. В 30-ата минута Костов от Пирин нахлу опасно в наказателното поле, но ударът му беше блокиран от защитник.

Второто полувреме стартира с масиран натиск на "орлетата", които атакуваха стихийно, но вместо положения се получаваха нелепи засади, като само в рамките на 10 минути страничния рефер вдигна поне 8 пъти флага си. Удар на Владислав Златинов мина над гредата в 55-ата минута. Две минути по-късно в игра влязоха Даскалов и Тасев, които оживиха играта в нападение на гостите. В 65-ата Тасев проби отляво, отправи удар, който бе блокиран, но Златинов отне рикоширалата топка и елегантно финтира вратаря за 0:1.

Домакините се втурнаха да изравняват, като само за 5 минути отправиха два много опасни удара към вратата на Бахтарлиев, но не отбелязаха. Отново Тасев бе в центъра на събитията, след като бе сритан от защитник, Бачовски от домакините бурно протестира, посегна и дори удари главния рефер Петър Доровски, който му показа задължителния червен картон.

До края на мача срещата се поизнерви, като отново две спорни засади във вреда на Пирин нажежиха обстановката. В крайна сметка избраниците на Самоковлийски удържаха крехката си преднината и се поздравиха с трите точки в Кюстендил.

След тази победа Пирин вече има в актива си 7 точки след три изиграни срещи. Следващата среща на "орлетата" е домакинство на Германея (Сапарева баня) - другата неделя от 19 часа на електрическо осветление на стадион “Христо Ботев” в Благоевград.

Съставът на Пирин от гостуването в Кюстендил: Бахтарлиев, Спириев, Сандев, Георгиев, Стоев, Туджаров, Попев, Хаджииванов, Стойков, Златинов и Костов. След почивката в игра се появиха Даскалов, Тасев и Шумантов.




Резултатите от 3-ия кръг в Югозападната "В" група:

1 септември 2013 (неделя), 17:00 часа

Струмска слава (Радомир) - Миньор (Перник) 0:2
Перун (Кресна) - Места (Хаджидимово) 5:0
Велбъжд (Кюстендил) - Пирин (Благоевград) 0:1
Германея (Сапарева баня) - Вихрен (Сандански) 2:0
Чепинец (Велинград) - Сливнишки герой 1:3
„Ботев“ (Ихтиман) - Беласица (Петрич) 1:0
Спортист (Своге) - Балкан (Варвара) 1:3
Септември (София) - Оборище (Панагюрище) 0:4