Лидерът в Югозападната "В" група ОФК Пирин (Благоевград) показа новия си автобус. Клубното возилото вече е готово да превозва футболистите на отбора, а видът му наистина е впечатляващ. "Орлетата" вече ще имат собствен превоз, с който ще пътуват при визитите си.

Рейсът е с клубните цветове и емблемата на Пирин. Общинското дружество реши да купи автобус, вместо да плаща наем за този, който ползваше в момента, информира "Струма". До момента "орлетата" използваха возило, собственост на бизнесмена Иван Чапов. Същият като бивш президент на Пирин през 2011 година плати оставащите вноски за автобуса. Става въпрос за автобуса марка „Бова”, който през април същата година при управлението на Емил Наков бе отнет на клуба от банка заради необслужен лизинг.

От началото на годината Община Благоевград плаща наем за автобуса, който включва заплата на шофьора и обслужване на возилото. Горивото за всяко пътуване е за сметка на общинското дружество. Явно от ръководството на клуба са решили, че това е финансова неизгодно и са решили "орлетата" най-после да имат собствен автобус.