ОФК Пирин победи с 2:0 Септември (Симитли) в контролна среща, състояла се на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. "Орлетата" отбелязаха две попадения през втората част, като гостите могат да съжаляват, че не сториха това през първата. За Пирин отново игра националът Станислав Манолев, който поддържа форма със съгражданите си, тъй като беше отписан от Динамо (Москва) и си търси отбор.

Още във втората минута Владислав Златинов опита удар, след като бе изведен добре от Костадинов, но без успех. Последваха силни минути за играчите на Септември и по-точно на Илиян Христов, който опита пробив в 6-ата, но в последния момент топката му избяга преди последния удар. В 17-ата минута отново Христов изскочи очи в очи с Бахтарлиев и стреля в страничния стълб. Две минути по-късно Бачев пропусна. В 26-ата Витанов опита да изведе Златинов, който обаче не успя да овладее добре топката и тя му избяга точно преди завършващия шут. След това Илиян Христов изскочи в половината на Пирин, навлезе в наказателното поле и стреля, но Бахтарлиев спаси.

В 37-ата гостите изпуснаха най-чистото си положение през първото полувреме, когато Бачев стреля от фаул, Бахтарлиев изби в краката на Лулейски, който само от няколко метра прати кълбото в аут.

През второто полувреме "орлетата" заиграха по-агресивно и още в 47-ата минута спечелиха пряк свободен удар на границата на наказателното поле, който бе реализиран по перфектен начин от Антонио Хаджииванов за 1:0. В 53-ата Стоев нахлу по левия фланг, центрира, но голмайсторът от преди минути се размина с топката пред голлинията.

В 59-ата влезлият като резерва Тончев си изпроси директен червен картон, показан му без колебание от рефера Костадинов. Тончев пък бе заменен моментално от Мартин Тошев. В игра за Пирин през втората част се появи и националът Станислав Манолев, който отново показа добри отигравания, особено в 86-ата минута, когато предостави топката на Атанас Чепилов при отлична контраатака, а последният реализира за крайното 2:0.

В последната минута на мача Манолев изпълни и пряк свободен удар, като топката кацна върху сглобката на вратата на тима от Симитли.

Плануваната от Пирин (Благоевград) следваща контрола с Марек пропадна в последния момент и ръководството на "орлетата" търси съперник за проверка. Вариант е "Ботев" (Враца), който се подготвя в Сандански.

Септември (Симитли) пък до края на предсезонната си подготовка има още два мача - с Пирин (Гоце Делчев) на 18 февруари и с Марек на 21-и.

Съставът на Пирин (Благоевград):
Бахтарлиев,Пидев, Башлиев, Тунтев, Николов, Витанов, Костадинов, Коцев, Благов, Тасев и Златинов. След почивката се появиха: Костов, Стоев, Чорбаджийски, Хаджииванов, Попев, Сандев, Тошев, Тончев, Чепилов, Войнов, Станоев и Манолев.