Пирин (Благоевград) спечели с 2:0 домакинството си на закъсалия Черноморец в мач от междинния 22-и кръг на "Б" група. Попаденията за успеха на "орлетата" отбелязаха Мартин Тошев и Димитър Благов. В същото време конкурентът на Пирин за второто място Локомотив (Горна Оряховица) се издъни в домакинството си на Верея, завършило 0:0. "Орлетата" събраха 46 точки, Локо (ГО) вече е трети с 45, а лидерът Монтана има 56.

Мачът на стадион "Христо Ботев" в Благоевград беше посетен от близо 1000 фенове, които бяха зарадвани от любимците си. Още в началото домакините пропуснаха да поведат, след като Драги Коцев забави подаването си към свой съотборник, което можеше да бъде голово. Футболистите от Черноморец също пропуснаха две хубави ситуации пред вратата на Пирин. В 9-ата минута Деян Христов удари гредата, а пет минути по-късно при идентична ситуация пак Христов се озова в чудесна ситуация. Нападателят на "акулите" овладя подаване на Даниел Стаматов, но стреля от 10 метра в аут.

В 26-ата минута Мартин Тошев се възползва от неразбирателство в защитата на бившия си отбор Черноморец, завъртя се около бранител и вкара за 1:0. Избраниците на Йордан Самоковлийски имаха късмета да вкарат втори гол веднага след почивката и така решиха всичко. Младокът Тони Тасев проби по левия фланг и атаката му завърши с подаване към далечната греда, където връхлитащият Димитър Благов посрещна топката и я прати в мрежата на Черноморец за 2:0.

След загубата Черноморец остава под чертата - на 14-ото място с 19 точки.