Пирин (Бл) победи и в последна си контрола преди подновяването на първенството в "Б" група, като в Благоевград на ст. "Христо Ботев" "орлетата" надвиха с класическото 3:0 Миньор (Перник). Срещата бе и официално представяне на състава на домакините, с който ще се преследва класиране в "А" група.

Първата част на самия мач започна с лек натиск на гостите, водени от младия треньор Христо Янев. Миньор създаде опасно положение чрез Виктор Софрониев, който стреля в аут след добавка при статично положение. "Орлетата" постепенно изравниха играта и взеха инициативата, като в 23-ата минута Благов стреля към вратата, отбитата топка попадна в Чорбаджийски, който нанесе удар в купа от играчи. Две минути по-късно Владислав Златинов стреля опасно от фаул, но Георгиев изби в корнер, от който отново деветката на Пирин получи възможност да отбележи, но прати топката над вратата. В 27-ата Драги Коцев стреля силно от разстояние, но извън целта. Гостите можеха да поведат в резултата в 34-ата минута, когато Кулинов стреля опасно, но влезлият след 30-ата минута Костов изби в корнер с първата си намеса.

Веднага след подновяването на играта за втората част и пълната смяна на състава на Пирин, "орлетата" поведоха в резултата след перфектно изпълнен пряк свободен удар на Тони Тасев, който сам изработи нарушението пред наказателното поле. В 58-ата Красимир Станоев стреля опасно, но покрай вратата. "Зелените" поведоха с 2:0 в 68-та минута, когато Петър Тончев остана очи в очи със стража на перничани и отбеляза хладнокръвно.

Четири минути преди края на мача Мартин Тошев остана сам срещу вратаря на Миньор и се опита да подаде на Тончев, но Юлиан Арсов пресече паса и си вкара автогол - 3:0 за Пирин.

За "орлетата" днес игра завърналият се в клуба Благой Наков, който наскоро напусна Локомотив (Пловдив), за да гони класиране в "А" група с благоевградчани.

Следващата седмица Пирин стартира в "Б" група с гостуване в Гълъбово на местния "Ботев". Мачът е в събота от 14:00 часа.

Съставът на Пирин от победата над Миньор: Бахтарлиев, Башлиев, Тунтев, Николов, Чорбаджийски, Витанов, Коцев, Наков, Благов, Чепилов и Златинов. В игра се появиха още Костов, Ганев, Стоев, Сандев, Попев, Костадинов, Тасев, Тошев, Войнов, Станоев, Тончев и Хаджииванов.