Наставникът на Нефтохимик Димчо Ненов и халфът Галин Димов се срещнаха с журналисти на редовния брифинг, който беше организиран преди гостуването на Калиакра. Мачът от 11-ия кръг на "Б" група е в неделя от 14:30 часа в Каварна. Треньорът на "шейховете" сподели, че футболистите му показват добри игри и с това добиват по-голямо самочувствие на терена. Това е било проблем в първите няколко кръга, но с всеки изминал мач отборът играе все по-уверено и резултатите го показват.

Въпреки това Ненов смята, че е много рано да се правят сметки и планове за по-далечно бъдеще. Предстои мач с Калиакра, един отбор с опит и добри футболисти, отбор който не заема според треньора подобаващо място в групата.

"Отиваме в Каварна с мисъл за победа. Имаме качествени играчи и ще се надиграваме с Калиакра на терена. Нефтохимик излиза за победа във всеки мач. Така ще бъде и в предстоящия двубой", заяви Ненов.

Запитан как ще коментира назначението на новия спортен директор Пламен Николов, Ненов бе категоричен, че той е човек с опит, който ще помогне и допринесе с работата си да се постигне целта, а именно завръщане в "А" група.

От групата за мача отпада капитанът Момчил Желев, който продължава да лекува контузия в глезена. Първите две тренировки за седмицата пропусна и Галин Димов, който е усетил болки в мускула по време на мача с Шумен (2:0), но от вчера се включи наравно със съотборниците си.

Талантливият халф, който също присъства на пресконференцията сподели, че атмосферата в Нефтохимик е отлична. Галин Димов смята, че добрите игри, особено в последните няколко кръга се дължат на сплотения колектив и отговорното отношение в тренировките и мачовете. Халфът каза, че той и съотборниците му добре знаят какво е да си играч на Нефтохимик и затова не е необходимо преди мач да се говори за целите на отбора. Димов изцяло застана зад думите на старши треньора, че във всеки двубой, независимо дали от първенството или купата на страната, отборът излиза не само за победа, но и я преследва до последния съдийски сигнал.

И днес "шейховете" ще проведат едно занимание на базата в Долно Езерово. В събота сутринта Нефтохимик заминава за Балчик, където ще отседне на лагер. Предвидена е една тренировка в часа на мача на терена в село Оброчище.

Във временното класиране Нефтохимик е втори с 22 точки, само на 1 зад лидера Спартак (Плевен). Калиакра заема 10-ата позиция с 10 точки.