Феновете на “Левски” споделиха, че не ги интересува как ще дойде победата във Вечното дерби, важно е просто “сините” да спечелят. “Левски” и ЦСКА се изправят един срещу друг на 20 октомври от 16:00 часа на стадион “Васил Левски”.

„1:0 с гол от засада в 96-ата минута при 4 минути дадено продължение да ги бием, пак ще съм много доволен, а те ще са нещастни! Искаме победа на всяка цена! Феърплей не съществува в това дерби, забравяме феърплея в този мач”, заяви Александър Арсениев от УС на Фенклуба на “Левски” в Актуално Студио „Дерби”.

Привържениците на ЦСКА отказаха да гостуват, а причината са надписите, с които осъмна “Българска армия”. Както е известно, “сини” фенове” „украсиха” стадиона на “червените” с „20.10.12 Закриване” и „Синя зона 1914”.

„Не е за първи път преди дербито да се случва нещо, за да се привлече вниманието. Да вандалски е този акт, защото нарушава чужда собственост и е някой е нахлул там. Това е част от фолклора. Това е нормално едните да направят нещо на другите преди мача, да ги унижат. Публиката на “Левски” не е шумкарска и никога не е била, това искам да кажа на нашите приятелки от ЦСКА. На стадиона на ЦСКА не е написано нищо обидно, пише само закриване на ЦСКА и синя зона, няма нецензурни обиди”, заяви още Арсениев.

„Само в главите на Г.А (Георги Атанасов) и Стойчо Младенов има директива “Левски” да е шампион. Ако има директива щяхме да бием всеки мач, трябваше 4 години поред да сме шампиони, а то какво стана...”, коментираха Димитър Байлов, другия член на УС на Фенклуба на “Левски”.