Юношата на "Левски" Антонио Вутов призна, че иска да прилича на Христо Стоичков. Българският талант даде интересно интервю пред авторитетния италиански журналист Джанлука ди Марцио.

В момента 19-годишният Вутов носи екипа на третодивизионния Козенца, където е преотстъпен от Удинезе. Във въпросния отбор юношата на "Левски" е приет добре заради присъствието на друг българин там преди години - Петър Жабов.

"Като българин е лесно да кажа кой е бил идолът ми в детството. Това е Христо Стоичков. Откакто напуснах дома си и дойдох в Италия, мечтата ми е да постигна това, което е направил той. За всеки младок у нас Стоичков е истински идол", коментира Вутов.

"В Козенца открих, че обичат българите и заради Петър Жабов. Той е играл тук преди време и когато дойдох, първият въпрос беше дали го познавам", добавя Вутов.

Той говори и за начина му на живот в Италия. "Водя спокоен живот, не съм по купоните. Свободното си време прекарвам с приятели и да ходя на разходки. В Италия е прекрасно, чувствам се добре. И Удине, и Козенца са красиви градове и има какво да се види в тях. Най-близък съм със съотборника си Лука Фиордилино", сподели още Вутов.