Тръстът "Синя България" разпространи декларация по повод действията на феновете на "Левски" в Стара Загора. Припомняме, че от агитката на гостите хвърлиха бомбичка, която падна в близост до оператор на телевизията, която предаваше срещата, спечелена от Берое с 2:1.

От "Синя България" обявиха, че остро осъждат действията на феновете, след чиито действия на клуба бе наложено наказание да играе следващия си мач от първенството с "Ботев" (Пловдив) пред празни трибуни.

БЛИЦ публикува декларацията на тръста:

"По повод случилото се на стадиона в гр. Стара Загора и последвалото наказание на ПФК „Левски”, УС на Тръст „Синя България” изразява своята загриженост и категорично неодобрение на подобни случки. Всяко преднамерено или случайно действие, което води до възможност да бъдат застрашени здравето или живота на хора, присъстващи на футболна среща и водещи до наказания за любимия ни клуб трябва да бъдат ограничавани по всички възможни начини. Недопустимо е футболния клуб „Левски” и хилядите му привърженици да търпят вреди от необмислените действия на единици.

Призоваваме верните привърженици на „Левски” да подкрепят любимия ни отбор с всички сили и средства в рамките на закона и по начини, незастрашаващи здравето и живота на самите тях и на други хора. В многобройни мачове те са доказали, че са номер 1 със своята подкрепа, песни, хореография. Неведнъж са били 12 играч и са били тези, които са давали сили на отбора да се вдигне в трудни моменти и да върви по пътя на победата. Снимките от 100 годишния юбилей показващи създадената там атмосфера обиколиха света и станаха доказателство за невероятния начин, по който публиката на Левски подкрепя своите любимци.

Нека всички на „Георги Аспарухов” и при всяко гостуване да бъдем повод за гордост и радост, а не причина за наказания. Призоваваме всички, които обичат „Левски” да бъдат на стадиона за да подкрепим отбора в трудните мигове, в които той се бори да си върне старата слава и успехи!

Тръст „Синя България” инициира среща с НКП и ПФК "Левски" в най-кратък срок, на който да бъдат обсъдени мерки и предприети стъпки за решаването веднъж завинаги на проблемите с инциденти като този в Стара Загора, както и уточняването на съответните отговорности."

Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите