Христо Йовов препоръча на левскарската общност да бъде намерен заможен бизнесмен, който да дава пари по примера на Кирил Домусчиев в Лудогорец.

"Едно хубаво събитие като шоуто в „Арена Армеец” с баскетболния тим е поредното доказателство, че когато искат, феновете на "Левски" могат. Трябва да се намери една цел, която да се преследва от всички. Когато нещата опрат до кокала, тогава се обединяват всички. Не трябва да е така, а от по-рано да се премислят нещата. Това са глътки въздух, които смятам, че не влияят добре. Никой в клуба не може да върши своята работа както трябва. Има финансови проблеми и разправии около футболистите, когато не си получават възнаграждението. Тези неща могат да обединят левскарската общност, но не могат да спасят един клуб”, заяви Йовов в интервю за „Зона спорт”.

Той посочи, че верният модел на развитие вече е пред очите на „сините” – в Разград.

"Пътят е доказан, има пресни примери и в България. Когато има човек, който влиза стабилно с финансите си, в един момент този бизнес може да се окаже печеливш. Още повече, че "Левски" има вълна от хора зад себе си и маркетинговият ефект ще бъде по-голям, заяви Бижутера. - Не искам да обидя или да хуля някой. За да се прави футбол на високо ниво, трябва да има пари, Когато няма пари, нормално е футболът да бъде по-елементарен и да няма победи и успехи, а това настройва негативно и хората. Докато не дойде човек, който да налее сериозна сума в клуба и то в детско-юношеската школа и къщичката да се подреди отначало, няма как да станат нещата. Рано или късно фактите излизат налице. Сега излизат информации, че "Левски" не е в добро финансово състояние. Аз искам "Левски" да е първи, да побеждава ида се гордея с него, независимо дали аз съм в клуба или не.

Има много въпросителни около дарителската кампания, На преден план изниква въпросът – не е толкова просто да се подаряват акции, каква е цената на тези акции? Има много въпросителни, които не са осмислени. Трябва да се разгледа подробно и да се обясни и на нас, хората, които не сме толкова запознати по този въпрос."


Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015