Над 2000 фенове на "Левски" се очаква да се съберат в Ловеч в неделя, когато там ще се играе дербито от 11-ия кръг на “А” група между Литекс и “сините”. Мачът сблъсква лидерите в класирането в лицето на домакините с третия в подреждането.

"Левски" е в серия от 3 поредни победи в първенството. Не само това обаче ще събере значително количество негови фенове в Ловеч. Двубоите там по принцип се превърнаха в голям дразнител за “сините” запалянковци.

Освен това пътуването до града на покрития мост е свързано и с друга мисия. В събота левскарите ще основат свой фен клуб в Плевен. Това ще стане в присъствието на знаковия защитник на “сините” от близкото минало и сегашен помощник-треньор в тима Елин Топузаков.

В деня на мача пък същото ще се случи и в Ловеч. Специален гост при основаването на местния клуб ще бъде легендарният нападател на столичния гранд и настоящ спортен директор в клуба Георги Иванов-Гонзо.

Лидери на агитката ще обиколят и близки градове преди срещата с Литекс, за да навестят местните сдружения на привърженици на "Левски", информира "24 часа”. До момента за “сини” фенове от Литекс са отпуснали 1300 билета. Вероятно ще бъде намерен вариант и останалата част от запалянковците да бъде допусната на стадиона.

От агитката на “Левски” призоваха своите да бъдат внимателни и да не се поддават на провокации, тъй като в последните години клубът често е бил санкциониран след мачове в Ловеч.

"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016