Привържениците на Локомотив (Пловдив) изразиха недоволството си спрямо часа на мача на "смърфовете" срещу Калиакра в Каварна. Двубоят от 23-ия кръг на "А" група ще се играе в понеделник от 21:00 часа.

Декларацията на феновете на Локо (Пд), публикувана в lportala.net:

Феновете на Локомотив не веднъж сме показвали и доказвали нашата безгранична обич към отбора. Нито слаби резултати, нито пресилени забрани са успявали да ни попречат да бъдем с отбора си навсякъде, където игае.
Нека обаче не забравяме, че футболът е игра предимно за хората на стадиона. За тези от нас, които всяка седмица са с отбора, независимо от това къде играе той. Не за телевизионните зрители, не за органите на МВР, не за господата от телевизиите нито пък за управите на родните клубове.

Именно поради тази причина се чувстваме длъжни да изразим крайното си недоволство от факта, че срещата Калиакра - Локомотив е насрочена за понеделник от 21:00.

Кому беше нужно господа от БФС и БТВ при положение, че има неработен ден петък, тази среща да се проведе късно вечерта в понеделник? Използвайки елементарна математика всеки може да си направи простата сметка, че един фен от Пловдив, решил да посети този мач ще се прибере у дома си около 6 сутринта на следващия работен ден - вторник. Защо трябва да се поставят подобни пречки пред хората, искащи да подкрепят отбора си?

Колко милиона ще са зрителите на БТВ, които ще гледат тази среща според Вас господа телевизионни специалисти? Колко милиона ще са приходите в клуба ни, господа от ръководството? Колко милиона ще спестите от заплати на служители за охрана, господа от МВР?

Организират се кръгли маси за проблемите във футбола, държавници и ръководители постоянно ни обясняват чрез медиите как искат "да върнат хората по българските стадиони". Излиза, че това господа е прост популизъм и отчитане на дейност. Време е за действия, а не само за празни приказки. С мачове в понеделник от 21:00 единственото, което ще наблюдаваме са празни трибуни. Тогава и шоуто по БТВ няма да е същото, както при един пълен с хора стадион.

Нека не превръщаме футбола в поредното предаване, което да се ръководи от програмни директори, алчни ръководители и безучастни "специалисти" в БФС! Направете нещо истинско за тази игра и за хората, които я обичат! Спрете безумието на мачовете в делнични дни в непосилни за хората часове!

Napoletani Ultras Plovdiv

Gott Mit Uns

The Usual Suspects