Новото ръководство на Локомотив (Пловдив) - Сдружение „Обединение за Локомотив“, внесе яснота относно това какъв ще е бюджетът за новия сезон и какви са задълженията на клуба.

На "Лаута" дадоха пресконференция, на която изпълнителният директор Константин Думанов обясни следното: "Бюджетът за новия сезон е 2 милиона лева. Той не е раздут и е направен доста професионално и ние смятаме, че можем да го изпълним. Според този бюджет ние правим договорите на футболистите, за да сме сигурни, че няма да се получи една финансова дупка. Задълженията ни към НАП са почти 1,5 милион лева, но този дълг се обслужва постоянно. Даже последната вноска от сумата за телевизионните права отиде цялата по сметки на НАП. Проведени са вече разговори и за допълнително погасително споразумение."

"Локомотив има задължения към футболисти, които вече не са част от отбора, в размер на 80 543 лева. Дори в момента водим разговори с тях и сме категорични, че най-късно до януари ще изплатим всичко дължимо. Нямаме задължения към други клубове, освен дребни суми към Евроколеж и "Раковски", с които се водят разговори за изчистването им. Откакто ние поехме управлението на Локомотив, за 20 дни изплатихме общо стари задължения в размер на 170 000 лева към футболисти, спортно-технически щаб и служители. Съвсем скоро сумата ще стигне 200 000 лева. До този момент имаме подписани договори с 18 футболисти", добави Думанов.