Локомотив (Пловдив) ще играе срещу градския си съперник "Ботев" (Пловдив) в 1/8-финалите на турнира за Купата на България. Това отреди тегленият днес жребий. Изходът от сблъсъка се решава в два мача на разменено гостуване. Първата среща ще е на "Лаута", като по предварителна програма мачът трябва да е 28, 29 или 30 октомври. Реваншът е в Коматево. От Професионалната футболна лига ще водят преговори с клубовете вторите двубои да бъдат преместени за 3 декември.

"Няма нищо по-хубаво от това. Аз се радвам, че ще играем с "Ботев", изрази задоволство от жрежия помощник-треньорът на "смърфовете" Петър Пашев.

"Надявам се пак да стане празник за хората. Крайно време е да се разбере, че тези дербита не са война. Не мисля, че е проблем, че сме се паднали с "Ботев". Напротив – сега ще имаме възможност да се реваншираме. Няма никакво значение кой е първо домакин. Все пак това са турнирни срещи и трябва да потърсиш добър резултат през първия мач. В конкретния случай това е предимство за нас", добави Пашев.

Купа на България - сезон 2014/2015
 
"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите