Детска футболна школа "Дракончета" организира мини Шампионска лига в Русе. В надпреварата участие ще вземат отбори от шест детски градини от града и техните филиали.

Коледната надпревара, която се организира със съдействието на Община Русе и Българския футболен съюз ще се състои през почивните дни в зала "Дунав". Официалното откриване е насрочено за 10 часа на 19 декември, събота.

Тимовете на "Снежанка", "Червената шапчица", "Чучулига", "Русалка", "Детелина", "Незабравка" и техните филиали са разпределени в четири групи от по три отбора. В първия ден ще се играят срещите от груповата фаза. В неделя са елиминациите, за които се класират първенците от всяка група.
Финалът трябва да е от 10:40 ч., а награждаването от 11:30 ч. на 20 декември.

Програмата за развитие на футбола, кръстена Детска футболна школа "Дракончета" стартира през есента, като благодарение на нея вече възпитаници на 10 детски и учебни заведения в Русе се занимават активно с футбол под ръководството на специалисти.

Инициативата се осъществява с лични средства на председателя на УС на ФК Дунав д-р Симеон Симеонов със съдействието на "Нетуъркс България", "ТМ Технолоджи" и "Дунавски драгажен флот".

"Целта е да се постави широка основа, която да позволи на ФК Дунав да има по-сериозен поглед върху повече деца в града. Така "Дракончета" работи изцяло за Дунав, където най-добрите момичета и момчета ще могат да се доусъвършенстват под ръководството на специалистите в клуба и да получат поле за изява на по-високо ниво", заяви д-р Симеонов.

Петима треньори се грижат затова терените в дворовете и залите на 10 детски градини и училища в града да се превърнат в притегателни места за най-малките русенци - Емил Иванов, Мартин Друмев, Вихрен Узунов, Николай Дойнов, Мартин Цирков.