Спартак (Варна) победи с 3:0 Академик в Свищов в мач от 18-ия кръг на "Б" група. Герой за "соколите" стана нападателят Деян Христов, който с двете си попадения преди почивката рано предреши крайния изход на двубоя.

Селекцията на Атанас Атанасов-Орела доминираше през цялото време. В 8-ата минута Деян Христов беше изведен зад защитата на „студентите“. Нападателят погледна, че свищовският вратар Николай Младенов е излязъл доста напред и го прехвърли - 0:1. Почти по същия начин Христов реализира за втори път. Това се случи в 38-ата минута, когато пак избяга от бранителите на домакините и този път с далечен удар матира Младенов.

Крайното 3:0 за "соколите" оформи Николай Ботев. В 57-ата минута той финтира почти цялата защитна формация на Академик, стреля, Младенов изби, но при добавката стражът бе безпомощен.

За цял мач свищовлии отправиха два удара към вратата на Денчев чрез Десислав Русев. Вторият бе от воле и на празна врата, но не намери целта. Дебют за Академик пред 300-ата зрители направи Куичиро Изука. Японецът не само не впечатли, но и нямаше нито едно точно отиграване.