Привържениците на Спартак 1918 (Варна) разпространиха отворено писмо до Управителния съвет на клуба, с което изразяват своето недоволство от работата на членовете на управата в последните 5 години.

Публикуваме изявлението на феновете:

До Управителния съвет на ФК Спартак Варна

Господа от УС на ФК Спартак Варна в лицето на Председателя му Антон Фажев и останалите членове Димитър Енчев и Хугас Месропов, безкрайната сага около бъдещето на клуба през последните години, катастрофалното му представяне, неяснотата около финансирането му и преговорите с новите кандидат - ръководители, поражда у привържениците на Спартак оправдано чувство на недоволство.

Да припомним, че през 2010 година фирма "Инжстрой" Варна влезе във владение на "Спортен комплекс Спартак" АД чрез договор с Общината. Лично инж. Фажев в интервю за Спорт днес, публикувано в сайта Днес + на 03.12.2010 г., казва - "В договора с "Инжстрой" е записан ангажимент компанията да осигури бюджет в зависимост от участието на тима във “В“, „Б“ или „А“ група.

Цялата общественост във Варна знае много добре, че тези ангажименти не се спазиха. Шефовете на фирма "Инжстрой" много скоро заявиха, че никога не е било в плановете им да развиват футбол и оставиха ФК "Спартак" Варна без собствена база и с натрупани нови дългове. Всичко това обрича отбора на гибел.

В този ред на мисли, питаме господата от настоящия и бившия управителен съвет от 2010 година до днес - как защитихте интересите на клуба? Защо не излязохте публично срещу неправдите, които се извършиха с почти 100-годишния футболен клуб? Вследствие на това, последните години отборът записа най-срамните страници в своята история, а поради липса на перспектива най-надеждните млади футболисти от школата масово бягат в други отбори?

И най-важното - ако до няколко месеца ФК "Спартак" Варна изчезне от футболната карта на България, КОЙ ще поеме отговорност?

Клуб на привържениците на Спартак Варна - "Синдикат 12"