Ортакът на Цветан Василев и подсъдим за Захарната афера за организиране на ОПГ за източване на данъци Гриша Ганчев нахлу с мутрите си в офисите на Зоналния съвет на Българския футболен съюз (БФС) на стадион „Васил Левски”, пише "Телеграф".

Грозната сцена в стил 90-те се разигра в четвъртък следобед, а целта на щурма на Ганчев бе да принуди със заплахи служителите на футболната централа да картотекират играчите на ЦСКА не на името на легитимния клуб, а на негов новосформиран клонинг. За случилото се разказа Канал 3, чийто репортери са били на място. Освен охраната на Ганчев в щурма са участвали и тарторът на червените ултраси и кримиструктури Росен Петров-Животното, придружен от двама от хората си. Присъствието на силовака и наркоиграч средно ниво далеч не е случайно, предвид факта, че в спортните среди е публична тайна, че от известно време насам е финансиран от Ганчев и ортака му Цветан Василев с една-единствена цел – да буни агитките, като стои в готовност да организира безредици, за да клати властта и да отклонява вниманието от течащите срещу благодетелите му дела.

Според репортерите на Канал 3 при взлома си в Зоналния съвет Ганчев с крясъци и блъскане по масата, ехтящи от прозорците на сградата, настоял служителите на БФС да картотекират за участие в Югозападната В група футболистите на ФК ЦСКА, а не на легитимното дружество ПФК ЦСКА АД, което уж иска да спаси. Целта е ясна – по този начин бизнесменът всъщност краде марката ЦСКА, като иска да удари с един куршум два заека. Хем да използва марката, като стартира от В група, а не както се полага за нов клуб – от по-долната А окръжна, хем да си спести приблизително 15 млн. лева висящи дългове на армейците. Борчовете са към свързвани лица, доставчици и други фирми и биха били зачеркнати, ако старото дружество бъде фалирано, а на новото бъде позволено да играе в групите. Така на сметката на Ганчев биха останали само задълженията към НАП (13 млн. лв.) и тези от загубените дела, заведени във ФИФА и УЕФА. Това обяснява и защо преди месец ловешкият бабаит, който твърди, че иска да спаси ЦСКА, отказа да откупи марката на търга, организиран от НАП. Тя беше пусната за публична продажба от данъчните именно заради висящите задължения.

Практика
Мутренският стил е запазена марка на Ганчев и затова не е изненадващ нито методът, по който се пробва да открадне ЦСКА и за пореден път да ужили държавата и дружествата доставчици, нито използването на кримиконтингента в лицето на Росен Животното. Наркодилърът, впрочем, вече беше пуснат за сефте от ловешкия си тартор в действие, като доказа способностите си на контролата между ЦСКА и израелския Ашдод миналата седмица. Тогава насъскани от Животното ултраси от фен фракцията Animals нахлуха на терена, спряха мача и предизвикаха международен скандал с привкус на антисемизъм.

 Самият Петров пък демонстративно слезе на терена, представяйки се обаче за омиротворител, и дори съпроводи израелските играчи към съблекалнята. Така показал, че владее достатъчно добре агитките, за да убеди новия си бос във възможностите си. Не е тайна, че Животното държи в страх и чрез заплахи феновете на армейците, като истинските запалянковци всячески се пробват да се разграничат от него, но също не крият, че са притеснени от наркоиграча. Именно затова и Ганчев, и Василев са се насочили към него, разкриха хора от обкръжението им. Двамата скандални бизнесмени разчитали, че яхвайки агитките, ще могат да бунят размирици, дискредитирайки правителството и предизвиквайки дисбаланс с прозрачната цел да отвличат вниманието от себе си и от проблемите си с Темида. Телеграф” започва разследване кой плати Животното да е на свобода Макар да трябва да търка наровете в Централния софийски затвор заради влязла в сила присъда, Росен Петров-Животното необезпокоявано се разхожда на свобода.

 Тарторът на ултрасите в ЦСКА бе подсъдим по дело за разпространение на наркотици заедно с приближени на Златко Баретата, но през май сключи сделка с прокуратурата, която бе одобрена от съда. Благодарение на нея намали присъдата си от 5,5 г. на 3,5 г. ефективно, които трябваше вече да излежава. От прокуратурата вчера дори бяха убедени, че Петров вече дори е приведен в затвор за изтърпяване на наказанието си. След сигнал от „Телеграф” обявиха, че стартират моментална проверка защо Животното се разхожда на свобода. Самият вестник също започва свое разследване как и кой е допуснал това да се случи и дали е осребрил услугата. Дрога Животното всъщност е средно ниво наркоиграч, като в момента се пробва да завладее пазара по Южното Черноморие. „В момента върти основно кокаин. Още е нов в бизнеса с този вид наркотик, но бързо схваща. В София отговаряше за хероина, тревата и амфетите. Кокаинът е друго измерение”, разкриват пред „Телеграф” източници от ГДБОП. Освен с дрога Животното се занимавало с организиране на нелегални боеве в клетки, като прибирал тлъсти пачки от всеки мач.

Изнасяне
Петров ударил няколко греди в продажбата на дрога в столицата, затова решил да се изнесе към морето, сочат оперативните данни на МВР. За няколко месеца успял да създаде контакти с местните босове. „Договорката е да им отчита процент от печалбата, като има право да разпространява в определени курорти. Започва да се издига, използва обаче силовите методи от мутренските години”, коментираха топченгета. Звездата Според тях звездата му в наркопазара в София изгрява в началото на 2002 г.
 Първоначално е дилър сред агитката на ЦСКА, като постепенно се издига в йерархията и влиза в групата на Златко Баретата. Заради злобния си характер и отмъстителност бързо придобива прякора Животното и оглавява отряд за чупене на ръце и крака на непокорни дилъри, разказват криминалисти. Овладява силово и бързо кварталите „Дружба”, „Изгрев”, „Слатина”. След около година успява да влезе ударно и в Бусманци, Враждебна и Горубляне. Баретата вижда потенциала на Животното и го праща да овладее Студентски град.

Там обаче удря на камък. Провалът му е грандиозен и се свива отново сред ултрасите от ЦСКА. Наред с това, че кара младите момчета да продават дози на наркоманите, започва да организира и боеве в клетки. Пускал на ринга играч срещу играч, които се млатели до кръв и трошене на кости. Нито един от участниците в мелетата не се оплаквал впоследствие, защото знаел, че ще последва жесток побой от Животното. Залаганията били индивидуални според наблюдателите и участниците.

Твърди се, че доста ММА бойци, каратисти, боксьори и борци се включвали, за да припечелят по някой лев от уменията си на ринга. КАРЕ Направи погром в централата на съюза, преби треньор Росен Животното заформи погром в сградата на БФС през юни 2013 г. заедно с десетки червени фенове. Заедно с ултрасите беше и Калоян Стоянов-Цимбика. Именно заради изцепката Росен Петров беше арестуван и даден на съд. Малко по-рано същата година Животното преби бившия треньор на Видима-Раковски и настоящ на Витоша (Бистрица) Костадин Ангелов-Лаптопа.

Грозният инцидент стана на ст. „Българска армия” по време на мача със Славия. Ангелов е бил със своите приятели в сектор "В", когато неформалният лидер на червената агитка му е нанесъл удар по лицето. "Не знам какви са тези хора. Гледах си мача и изведнъж ми извикаха: "Ей, какво се държиш за главата?". Удариха ме по лицето, после ми разбиха и джуката. Досега се мих. Кой? Някакъв Росен", оплака се след мача Лаптопа. През септември 2013 г. Животното отново се прояви, като заплаши сина на помощник-треньора на ЦСКА по онова време Стойчо Младенов-младши.

 "С баща ти ще видите какво ще се случи, като се стъмни", били думите на Росен. "Искам да алармирам полицията, че на "Армията" се случват неща, които не могат да продължават. Имаме инцидент днес, защото тук, на паркинга, бе нападнат един от моите помощници, бе нападнат синът ми. Това не може да продължава! Човек с качулка, който е познат на полицията”, заяви Младенов.
"ТЕЛЕГРАФ"

ЮГОЗАПАДНА "В" ГРУПА