Бившите собственици на ЦСКА от "Титан" се завръщат във футбола. Димитър Борисов и Иво Иванов са навити да помагат на славния Етър, който в момента е във "В" група. Намерението на "Титаните" да подадат ръка на "виолетовите" обяви Венцислав Живков под Царевец.

Перничанинът е управител на великотърновския клон на "Титан-АС". Живков присъства на събранието на Общинския съвет, на което се дискутира удължаване с 5 години на договора на "Титан" за почистването на Велико Търново.
 
"Знаете, че нашата фирма е съпричастна към спорта. Допреди 6 месеца бяхме собственици на ЦСКА. Ние сме отворени към тази тема. Това е въпрос на разговори, но след приемането, че "Титан–АС" ще продължи да чисти Велико Търново през следващите 5 години сме склонни на разговори да подпомогнем футболен клуб Етър и да изясним кой какво иска и с какво фирмата може да бъде полезна", обяви Живков, цитиран от "Янтра Днес".
 
Конкретното питане за евентуалното финансиране на славния великотърновски футболен клуб дойде от общинския съветник от ГЕРБ и председател на Управителния съвет на Етър Александър Нанков.

"Нашата фирмена политика в градовете, където извършваме сметопочистването, е да помагаме на всички дейности, които се случват в самия град. Отворени сме за диалог", добави Венци Живков.

Срещу петгодишното удължаване на договора за боклука от "Титан–АС" декларират инвестиция за 1,376 млн. лв.

"Ще купим четири чисто нови сметосъбиращи камиона, като всеки от тях е по 75 хиляди евро, които ще заменят старите вече амортизирани специализирани автомобили. Отделно за две малки сметосъбиращи машини за тесните улички в Стария град ще инвестираме още 30 хиляди евро, както и 20 хиляди лева за два самосвала", поясни инвестиционните намерения на "Титан" Венци Живков. 

000_jivkov.jpg