На днешния 11 април един от най-големите български футболисти Георги Славков-Бенкса щеше да навърши 56 години. За съжаление обаче легендата ни напусна на 21 януари след прекаран инфаркт. И днес обаче всички отново си спомниха за Бенкса. Беше представена книгата "Вратарят със златната обувка", посветена на бляскавата му кариера. Автор на книгата е Антон Петров. "Той имаше всичко, при това постигнато колкото с талант, толкова и с труд и сърце, което винаги го теглеше към Ботев", каза авторът.

На презентацията присъстваха двете дъщери на Георги Славков, съпругата му и майка му. На събитието бяха и най-големите легенди на "жълто-черните" Петър Зехтински, Атанас Пашев, Славчо Хорозов, Марин Бакалов, Георги Убинов, Димитър Вичев, както и треньорът от най-добрите години на Бенкса в "Ботев" - Иван Глухчев.

"Аз винаги съм твърдял, че Славков е най-добрият футболист на Ботев. Единственото трудно беше неговият характер, но талантът и качествата му бяха големи", заяви Зехтински. Глухчев добави, че Славков винаги е помагал на всеки и до последно е работил за жълто-черната идея. "Аз ще остана винаги с отлични спомени за него", каза с тъга Глухчев.

Специален подарък ще получи члена на борда на директорите на Ботев Ангел Палийски, който е с голям принос за издаването на книгата. "Тази фланелка, с която Бенкса е играл последно в "Ботев", е специален подарък за г-н Палийски, който дари лични средства и без които издаването на книгата нямаше да е възможно, допълни авторът на изданието Антон Петров. Палийски заяви, че ще дари фланелката на новия музей на "Ботев" на новостроящия се стадион./БЛИЦ

6_1.jpg