“Не ми харесват нещата, които се случват в ЦСКА. Върхът на всичко бе заповедта, която днес шокира и мен, и повечето ветерани”, заяви пред БЛИЦ легендата на “червените” Радослав Здравков, който в момента е помощник-треньор в националния отбор.
 
Както вече стана ясно по-рано, ръководството на “армейците” издаде заповед, в която се казва, че в периода от 10 до 18 часа тренировъчните игрища в Борисовата градина могат да бъдат ползвани само от детско-юношеските отбори на ЦСКА.
 
“Ние ветераните от край време идваме и поддържаме форма на “Армията”. Превърна се в традиция да играем футбол всеки вторник и четвъртък между 12,30 и 14,30 часа. Все пак ветераните имаме отбор, участваме на турнири из страната. След като Александър Чакмаков изгради терена, аз имах среща с него и с директора на школата Спас Джевизов. Постигнахме устна договорка да използваме игрището. Днес обаче сутринта ми се обади Спас Джевизов и ми съобщи новината за заповедта. По-късно разговарях с Ивайло Котев, който изказа някакви аргументи, тъй като аз попитах на какво основание забраняват на нас, ветераните, да играем футбол на любимия ни стадион.
 
Вижте, утре ще говоря повече. Не само аз, но и останалите ветерани. В 12,30 часа ще дадем пресконференция. Ще чуете доста любопитни изказвания. Само ще ви кажа, че настоящото ръководство на ЦСКА погребва своите ветерани. На 26 април бившият играч на клуба Никола Велков ни покани на турнир във Велико Търново по случай 90-годишнината на Етър. Ние обаче няма да отидем там, защото няма къде да се подготвим. Не е ли срамно всичко това? Но има далеч по-странни и по-скандални неща, за които, най-вероятно ще говоря утре”, завърши Здравков.