Радия Дойчев напуста треньорския пост на Янтра (Габрово), съобщава sport-gabrovo.com. 59-годишният специалист си тръгва след загубата с 0:6 от Академик (Свищов) и последвалия разговор с президента на клуба Николай Мънчев.
 
Функциите на старши треньор поема Николай Василев, който до момента беше помощник на Дойчев. В треньорския щаб остава и другият досегашен асистент на търновския специалист – Георги Гатев. Новината беше съобщена на футболистите от президента на клуба преди вчерашното следобедно занимание.
 
Радия Дойчев застана начело на Янтра през зимата, като замени на поста Веселин Антонов. Под негово ръководство тимът от Габрово направи 9 победи (включително и двете служебни над Ботев (Димово) и Балкан (Белоградчик), два равни и пет загуби, и завърши на 4-то място в крайното подреждане на Северозападната “В” група.
 
Николай Василев ще бъде петият треньор, който поема Янтра в рамките на два сезона. Преди него през поста минаха Пламен Илиев, Николай Илиев–Галибата, Веселин Антонов и Радия Дойчев./БЛИЦ