Жадуваният от всички футболни фенове финал на Копа Америка между Бразилия и Аржентина е факт, след като „гаучосите“ надвиха Колумбия с 3:2 след дузпи (1:1 в ред. вр.).

Аржентина откри резултата още в шестата минута чрез Лаутаро Мартинес, който оползотвори асистенция на Лионел Меси. Колумбия обаче можеше да изравни още в следващата минута. Емилиано Мартинес с прекрасна намеса спря удара на Хуан Куадрадо.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Кафеджийте“ започнаха по-активно през второто полувреме и Мартинес трябваше да парира изстрел на Луис Диас още в 48-ата минута. Закономерното изравняване стана факт в 61-ата, когато Диас се измъкна от пазача си и от малък ъгъл прати топката във вратата на Аржентина.

Последваха два пропуска за „гаучосите“. Първо удар на Лаутаро Мартинес беше избит от голлинията, а след това Меси удари греда. В крайна сметка двата тима не излъчиха победител в редовното време, а според правилата на турнира победителят трябваше да бъде определен след изпълнение на дузпи.

При ударите от бялата точка в герой за Аржентина се превърна вратарят Емилиано Мартинес, който спаси ударите на Дейвисон Санчес, Йери Мина и Едвин Кардона. Лионел Меси, Леандро Паредес и Лаутаро Мартинес пък вкараха за „гаучосите“.

Така Аржентина се класира на финала на Копа Америка за 29-и път, но за първи път на територията на Бразилия. Именно „селесао“ ще бъде съперник на Меси и комания. Мачът за титлата ще се играе на 11 юли (неделя) от 3:00 часа рано сутринта българско време. Ден по-рано е битката за третото място между Перу и Колумбия.

АРЖЕНТИНА – КОЛУМБИЯ 3:2 след прод.
(1:1 в редовното време)
1:0 Лаутаро Мартинес (6), 1:1 Луис Диас (61)

При дузпите
0:1 Куадрадо
1:1 Меси
1:1 Емилиано Мартинес спасява удара на Санчес
1:1 Де Паул пропуска
1:1 Емилиано Мартинес спасява удара на Мина
2:1 Паредес
2:2 Борха
3:2 Лаутаро Мартинес
3:2 Емилиано Мартинес спасява удара на кардона

Аржентина: Е. Мартинес, Отаменди, Талиафико, Песея, Молина (46-Монтиел), Де Паул, Родригес, Ло Селсо (56-Паредес), Меси, Л. Мартинес, Гонсалес (67-Ди Мария)

Колумбия: Оспина, Тесийо (46-Фабра), Мина, Санчес, Муньос, Куадрадо, Куеяр (46-Чара), Бариос, Сапата (60-Борха), Боре (46-Кардона), Диас

Бразилия, „Естадио Насионал Мане Гаринча“
Съдия: Хесус Валенсуела (Венецуела)
Жълти картони: Песея, Родригес, Ло Селсо, Монтиел (Арж); Муньос, Куадрадо, Бариос, Кардона, Фабра, Борха (Кол)