Спортният министър Радостин Василев от "Има такъв народ", който по-рано обяви пред журналисти в парламента, че ще депозира оставката си утре сутрин, говори и по темата със стадиона на ЦСКА. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

"Стадионът на ЦСКА не зависи от волята на един министър, то е решение, което е в обществена полза. Ако дойде някой министър като Красен Kралев, нищо няма да стане, то е ясно, но аз мисля, че такива министри повече няма да се появят", каза Василев.

Попитан дали се е консултирал с Гриша Ганчев преди да подаде оставка, той обясни: "Защо да се консултирам с него? Два пъти са идвали при мен, откакто съм министър. Заявявам пред вас, че никога не съм имал никакви различни отношения. Който твърди друго, просто клевети". 

"Защо да е свършила битката с Красен Кралев? Това е битка на законодателството, тя не е битка на един министър, тя не е моя лична битка. Подал съм сигналите, където трябва, продължаваме напред", добави Радостин Василев.

В отговор на въпрос той каза, че Министерството на младежта и спорта не е имало забележки по бюджета. "Работя добре с абсолютно с всички, които спазват закона и морала, оттам нататък сигурно нямам проблемите, които имат други министри, но и моето министерство не е толкова обемно, страшно и тежко", коментира той. 

Попитан дали не съжалява, че си тръгва доста бързо, Радостин Василев каза, че би съжалявал, ако този, който го наследи, не продължи водената от него политика, а именно - на "много голяма битка срещу корупцията в спорта и съответно много сериозни планове за подобряване на инфраструктурата". 

"Надявам се евентуален следващ министър да продължи по тази линия да води политика", допълни Радостин Василев.