Бившият треньор на ЦСКА Милен Радуканов е на кръстопът. Специалистът буквално трябва да избира между Борусия (Дортмунд), Шахтьор (Донецк) и Удинезе като следващо място за трупане на опит. Наставникът, който се завърна при "армейците" в началото на годината, вече изкара десет дни в БАТЕ Борисов.

"Отиването ми в БАТЕ бе изцяло по моя инициатива. Сам направих контакта, свързах се с Виктор Гончаренко чрез мениджър. През лятото получих своя лиценз "ПРО" и това, че съм свободен, ми позволи да отида на този стаж. Искам да бъда старши треньор. Бях решен да се докосна до работата в по-голям отбор. Прецених, че е най-добре това да бъде тим от Източна Европа, тъй като това, което БАТЕ прави, е приложимо в България. Имам идея да отида и в отбор от Западна Европа.

Има шанс да замина в Удинезе, като преговарям и с Борусия (Дортмунд). Там вече могат да се видят и други неща, но те са по-трудно приложими у нас. Като цяло треньорската професия започна да ми липсва. Престоят ми в БАТЕ бе от голяма полза. Разговарях и с Йоан Андоне да ми помогне да се свържа с Мирча Луческу и да отида за десет дни в Шахтьор (Донецк)", обясни в интервю за "Тема Спорт" Радуканов.

Младият наставник разкри, че е бил много близо до работа в елита на Украйна. В последния момент обаче Андоне отказал предложението на клуба, където Радуканов щял да бъде негов помощник. Треньорът призна също така, че се надява един ден да се завърне начело на ЦСКА.

"Не съм зелен въпреки годината начело на ЦСКА и краткия период в "Ботев" (Пд). Готов съм да бъда старши треньор. Дали на "Армията" или на друго място, трябва да работя. Разбира се, надявам се някой ден пак да водя ЦСКА", добави гологлавият спец.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ