Треньорът на Славия Милен Радуканов нападна конкурента за оцеляване Черноморец след победата над Любимец с 4:0. Както е известно, вчера "акулите", които водят люта битка с "белите" и Локо (Сф) за оцеляването в "А" група, разпространиха декларация, в която обвиняват двата столични конкурента в задкулисни игри и обвързаност с реферите.
 
"Работата на треньорите е да коментираме спортно-техническата част. Но вече става досадно. Обикновено крадецът вика дръжте крадеца. Този, който най-много вика и псува, го уважават. Ние понеже се опитваме да работим професионално и спокойно, се опитват да ни мачкат", заяви Радуканов.
 
"Черноморец защо не коментираха съдиите в Гоце Делчев, защо онзи ден не говориха за реферите, когато изгониха наш човек. Всеки ден мръсотии. Когато започнем да гледаме в собствената си градинка, тогава нещата ще се оправят. Времето, слънцето, терена... всеки се оплаква от нещо. Крадецът вика дръжте крадеца, това е в България. Не може само така да се хвърлят обвинения в медийното пространство. Аз никога не бих коментирал, но съм длъжен да защитя клуба. Онзи ден съдията също беше от София, задето обвиняват, че утре бил от София (б.р. - Таско Тасков ще ръководи Локо (Сф) - Черноморец). Защо от Бургас онзи ден не казаха нещо за съдията", попита ядосаният наставник на Славия.
 
Що се отнася до днешния мач, Радуканов подчерта, че нулевото първо полувреме се дължало на големите напрежение и стрес у неговите футболисти.
 
"След два равни мача най-после постигнахме победа, радваме се само за спечелените три точки. Дотам я докарахме, че всеки мач е жизненоважен, голям стрес, голямо напрежение, явно това напрежение, че сме близо до зоната на изпадащите, е голяма тежест за играчите. Надявам се по-бързо да ги изкараме от тази ситуация", добави треньорът на Славия.

След днешния успех "белите" вече са на 9-ото място с 40 точки, Локо (Сф) има 38, а Черноморец е с 34. Утре от 15:00 часа "железничарите" приемат "акулите".

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ