Треньорът на ЦСКА Милен Радуканов даде пресконференция преди гостуването на Локо (Пловдив). Двубоят от 29-ия кръг на “А” група е в събота от 18:00 часа.

“Отиваме да победим, играем срещу един от отборите, които иска да участва в Лига Европа. Ние сме задължени да играем отговорно и дисциплинирано. Ако действаме добре, нищо не ме притеснява. Надявам се тези, които излязат на терена, да мислят специално за този двубой. Нормално е обаче мисълта на всички да е насочена за финала със Славия. Ще има хора, които въобще няма да пътуват и ще получат почивка. Бандаловски и Румен Трифонов не са от тях, те колкото повече играят, по-добри стават”, пошегува се Радуканов.

Треньорът изрази задоволство от това, че вече е старши треньор на ЦСКА, тъй като бе записан в курса за Про лиценз. “Шефовете ми казаха, че трябва да почерпя. Надявам се да се явявам на пресконференциите след края на мачовете, досега не го правех. За мен е чест и удоволствие да работя за ЦСКА, договорът ми е до 30 юни. Всеки ден ще давам всичко от себе си, докато съм тук. Надявам се, че в най-скоро време ще подпиша новия договор”, коментира наставникът.

“Радва ме, че има интерес към наши футболисти, работят, развиват се, търсят ги от чужбина. За мен по-важно е отборът да остане този, за да имаме успехи в чужбина. Ако има някакви супер оферти и задоволяват клуб и играч, а и футболистът има желание да играе навън, нямаме моралното право да го задържим. Спас Делев може да струва 15 милиона след време. Ако отиде в Англия като Бербатов и се развива, може да стигне подобно ниво. Той ще бъде една от звездите и бъдещето на българския футбол, ще радва привържениците”, завърши наставникът./БЛИЦ