Милен Радуканов спечели трофей с "Ботев" (Пловдив). Треньорът на "канарчетата" влезе на смяна за ветераните на клуба, които победиха с 2:1 Монтана на финала на Държавното първенство. Сблъсъкът за титлата се игра на Националната спортна академия "Васил Левски" и беше ръководен от съдията Таско Тасков.

За Радуканов това е третата му купа, която печели от началото на година, тъй като по-рано през 2011-а той взе Купата и Суперкупата на България като треньор на ЦСКА.

"Канарчетата" бяха видимо по-добрият отбор на терена на НСА, но положиха доста усилия, за да стигнат до крайния успех, след като допуснаха гол в своята врата още в средата на първото полувреме и трябваше да обръщат мача.

В 20-ата минута Румен Панайотов изведе Монтана напред в резултата при една от редките атаки на тима от северозапада. Изпълнителният директор на клуба от "А" група засече с глава центриране на свой съотборник и отблизо не остави шансове на Лилчо Арсов. 10 минути по-късно Пламен Петров – Бързака изведе Пепо Пенчев в наказателното поле и той от малък ъгъл простреля вратаря на Монтана за 1:1.

Въпреки тоталното си надмощие на терена, "жълто-черните" стигнаха до обрата едва 8 минути преди края на редовното време. При поредната многоходова атака топката стигна до Пенчев, който от границата на пеналта с прецизен шут я изпрати неспасяемо в долния ляв ъгъл и се превърна в герой за "Ботев".

В заключителните минути на срещата на терена се появи и треньорът на представителния тим Милен Радуканов, който записа дебют за ветераните на "канарчетата".

Веднага след официалното награждаване шампионите отпрашиха с мръсна газ за третото полувреме, което ще се играе на рекордно дълга маса в един от пловдивските ресторанти. Ветераните посветиха титлата си на предстоящия 100-годишен юбилей на клуба.

За победителите игра и Костадин Видолов, който е помощник на Милен Радуканов в "Ботев". Марин Бакалов пък удари греда.

"Канарчетата" стигнаха до сблъсъка за титлата при ветераните, елиминирайки последователно Марица, Карлово, Мадан, Нефтохимик и Дунав.

"БОТЕВ" (Пловдив) - МОНТАНА 2:1
0:1 Румен Панайотов (20), 1:1 Петър Пенчев (30), 2:1 Петър Пенчев (73)

"БОТЕВ": Лилчо Арсов, Георги Андонов, Петър Пенчев, Запрян Раков, Иван Кочев, Кирил Андонов, Костадин Видолов, Иван Добревски, Марин Бакалов, Румен Иванов, Пламен Петров (Манол Георгиев, Милен Радуканов, Георги Букорешлиев, Еньо Марин)

МОНТАНА:
Петко Петков, Ангел Стоянов, Ангел Ангелов, Радой Христов, Румен Панайотов, Димитър Пемперски, Галин Славчев, Атанас Атанасов, Дилян Иванов, Анатоли Тодоров, Илиян Антонов

2_14.jpg

3_10.jpg