Рапид (Виена) победи с 4:2 Судува в реванша от втория квалификационен кръг на Лига Европа и вече официално е ясно, че ще бъде съперник на Берое по пътя към групите на втория по престижност клубен турнир на Стария континент.

Австрийците опитаха да стигнат до успеха без да се напрягат и за малко да бъдат наказани в края, когато гостите от Литва изненадващо поведоха с 2:1. За няколко минути обаче домакините им вкараха три попадения и се добраха до крайното 4:2 и така с общ резултат 6:2 продължават напред.

В 20-ата минута Рапид излезе напред в резултата след попадение на Никица Йелавич. Австрийците решиха, че с това са си осигурили класирането и намалиха оборотите. Играчите на Судува се възползваха от ситуацията и в 70-ата минута Григаитис изравни - 1:1, а в 85-ата Бениусис изведе изненадващо тима си напред в резултата. Десетина минути преди попадението Скроблас получи втори жълт и съответно червен картон и остави Судува с човек по-малко.

Домакините реагираха като ужилени и в последните 4 минути на двубоя демонстрираха класа и вкараха 3 гола. В 86-ата и 89-ата Рене Гартлер наказа гостите от Литва, а крайното 4:2 оформи Никица Йелавич с второто си попадние в двубоя.

Така Рапид среща Берое в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Първият мач е на 29 юли (четвъртък) от 20:45 часа на стадион "Георги Аспарухов". Реваншът в Австрия ще е на 3 август (вторник) на стадион "Герхард Ханапи". /БЛИЦ