Без право да играят карти и билярд са футболистите на Левски. Заповед за това е дал Ратко Достанич, твърдят от Герена. Сръбският треньор на шампионите е забранил на подчинените си играчи да цакат белот и играят билярд по време на лагерите на тима, пише "7 дни спорт". Така в навечерието на мача с Дебрецен развлеченията в Левски се сведоха до минимум. Забраната важи за деня на мачовете на "сините", но след нейното прилагане повечето футболисти избягват да хващат тестетата с карти и билярдните щеки дори и през останалото време. 

"Няма начин, играчите се съобразяват с нареждането на шефовете, щом се налага", коментираха служители на хотела, където левскарите отсядат по традиция преди домакинските си мачове.

За домакинството си с Дебрецен в сряда на Герена левскарите се лишиха и от друго удоволствие. Те не отидоха на кино, а останаха в хотела, където гледаха на запис мачове на Дебрецен.

Забраната за игра на карти и билярд не важеше при предишните ръководства на Левски. Тогава най-интересни бяха игрите на сантасе между Христо Йовов и Станимир Стоилов. Бившият треньор Емил Велев - Кокала е спец на билярда. От неговите умения най-много си патеше Мирослав Иванов - Деко, който премина в Монтана./БЛИЦ