Светкавица завърши наравно 2:2 срещу румънския Калатис (Мангалия) в първия си мач от турнира "Албена Къп". Двубоят беше неофициален дебют за новия треньор на "мълниите" Альоша Андонов.

През първата част футболистите на Светкавица тотално надиграха румънците, но гол във вратата на Калатис така и не падна. В 11-ата минута Мариян Станчев засече с глава центрираната топка, но тя се отби в лявата греда. Юношата на ЦСКА беше привлечен от Андонов, който му беше наставник в Бдин (Видин). Станчев се представи на висота срещу Калатис и впечатли с пробивите си по лявото крило.

В 26-ата минута и Мохамед Таукол пропусна да се разпише за Светкавица, след като бе изведен сам срещу вратаря на Калатис, но стражът на гостите спаси удара му. В 41-ата Менди от състава на Андонов също беше близо до гол, но отново вратарят на румънците спаси шута по диагонал от десетина метра. Така двата отбора се оттеглиха на почивка при резултат 0:0, а през второто полувреме паднаха 4 попадения. "Мълниите" поведоха набързо с 2:0 само за 2 минути. Първо в 51-ата точен беше Цветан Илиев, а в 53-ата Тихомир Кънев удвои. Гостите обаче успяха да стигнат до равенството с попадения на Разван Дойчану в 60-ата минута и Робърт Лупу в 84-ата - 2:2.

След изигравенето на първите две срещи от тази група начело е Спартак (Варна) с 3 точки, Светкавица и Калатис имат по 1, като румънците са с мач повече от тима от Търговище. Последната среща от групата е в сряда, когато един срещу друг ще се изправят Спартак и Светкавица.

По-късно днес е втората среща от група "А" на турнира между Спортист (Своге) и Добруджа.