Нападателят на "Левски" Симеон Райков беше любезен да даде интервю за официалната програма, изработена от "сините" преди домакинството на Литекс. Интригуващият двубой от 8-ия кръг на "А" група е в петък от 19:00 часа на "Герена".

- Какво очакваш от сблъсъка с Литекс?
- Надявам се да победим този противник и да продължим с успешната серия.

- Литекс започна колебливо сезона, имат промени в състава...
- По-добре да не коментирам противника. Важното е, че нашият отбор играе добре, трябва да го покажем и срещу Литекс и да спечелим.

- Последният сблъсък на "Герена" между двата отбора протече доста динамично, "Левски" победи с 3:2, ти отбеляза гол. Амбициран ли си да се разпишеш отново във вратата на ловчанлии?
- Наистина тогава се получи хубав мач. Поведохме с 2:0, аз вкарах втория гол. Дано има повече такива двубои. Ще видим, има време дотогава.

- Първенството отново се очертава като доста интересно...
- Според мен борбата за титлата ще бъде между нас и Лудогорец. Нека не отписваме и ЦСКА. Както ги няма никакви в момента, така могат и да се завърнат в борбата.

- На какво се дължи отличният старт на "Левски" в първенството?
- Според мен започнахме да играем като отбор. Сред нас има голямо спокойствие и нещата се получават все по-добре и по-добре. Срещу Левски всички се хвърлят. Не можем да подценим никого, защото играем мач за мач и винаги търсим победата. Знаете, че не започнахме никак добре сезона, след като отпаднахме от евротурнирите. Жалко, че това стана, защото стадионът можеше отново да е пълен. Мисля, че си извадихме нужните поуки.

- Кой беше най-трудният мач досега?
- Срещу Берое в Стара Загора. Там се затруднихме най-много.

- Една година вече си част от "Левски". Как се чувстваш в клуба?
- Чувствам се много добре. Не както беше в началото. Според мен няма футболист, който да не се радва, че играе за "Левски". Аз не правя изключение и съм радостен да бъда част от най-добрия отбор в България.

- От началото на сезона си неизменен титуляр. Доволен ли си от представянето си?
- Общо взето, да, като изключим последните два мача (смее се).

- Спечели и индивидуална награда за футболист номер едно на втория кръг, когато вкара два гола на "Ботев" (Пловдив). Колко отличия още искаш да вземеш този сезон?
- Най-важното – титлата. "Левски" трябва да е на върха, защото там му е мястото.

Заб. Пълният текст на интервюто може да прочетете в официалната програма на мача "Левски" – Литекс, която ще получите на касите на стадион „Георги Аспарухов”.