Столичната полиция разби сделка с наркотици, която е трябвало да се осъществи на 20 май във фенклуб на „Левски“ в центъра на София. Специализираната акция на сектор „Наркотици“ към СДВР е организирана след получен сигнал.
 
В хода на разследването бил установен инициаторът - В.И. (37 г.) от София с прякор Цацата. Той си организирал среща с двама мъже във фенклуба. Те били задържани веднага след като се разделили с 37-годишния Цацата. Установена е била самоличността им - В.Г. (28 г.), с прякор Джуджето, и И.К. (28 г.).
 
У тях криминалистите открили полиетиленов плик с около 50 грама марихуана. Малко по-късно в друг фенклуб бил задържан и В.Г., криминално проявен за изнасилване, закана за убийство, кражби, склоняване към проституция и осъждан. У него била открита хартиена сгъвка с бял прах.
 
Последвали процесуално-следствени действия в двата фенклуба. В единия клуб била намерена свивка с прахообразно вещество - около 8 грама кокаин. В жилището на Цацата полицаите открили електронни везни, патрони за огнестрелно оръжие, мобилни телефони, самозалепващи се пликчета и голяма сума пари – над 80 000 в лева и евро.
 
След извършено експертно изследване в Столичната дирекция било установено, че иззетите вещества са 12 грама кокаин и 51 грама марихуана. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354а от НК.
 
След доклад на материалите по случая в Софийската градска прокуратура В.Г. и В.И. били привлечени като обвиняеми по досъдебното производство и им била наложена мярка за неотклонение „задържане под стража” за 72 часа.

Както е известно, официалният фенклуб на „Левски“ се помещава на бул. „Тород Александров“, но „сините“ ултраси имат и помещение на ул. „Цар Симеон“. Именно във втория клуб през ноември 2011 г. също бяха заловени наркотици при полицейска акция. През миналото лято председателят на фенклуба на "Левски" "София-Запад" Антон Калчев беше задържан при операция, насочена срещу организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици на територията на страната.