Букмейкърът "Голдбет" свика пресконференция, на която даде отговор на нападките, че е част от "черното тото". При масираната акция на ГДБОП през миналата седмица бяха разбити 14 пункта, работещи с австрийската компания.

Говорителят на въпросния букмейкър - политикът от ДСБ Стоил Яков твърди, че в дейността й няма нищо нередно, тъй като се спазват всички закони.

Официалното становище на "Голдбет":

Нашата идея като дружество, регистрирано в страна от ЕС, е да спазва всички закони, правим го. Не упражняваме пряко действие на територията на България, всичко е в Австрия. Дейността на представителите тук е чисто контактна. Онлайн залаганията се извършват в интернет, а доставчикът плаща данъци на страната, в която е регистриран. "Голдбет" проучва шансовете да се наложи на българския пазар. Ще се опитаме да намерим сътрудници и да си осигурим необходимите условия, за да започнем работа в България.

Моята работа като консултант на "Голдбет" няма нищо общо с политическия ми статут. Това, че властите намесиха партията, в която членувам, с дейностите на "Голдбет", не е никак правилно.

Залозите се правят в интернет. Дали някой издава или не издава бележки е въпрос, на който аз нямам отговор. Не става въпрос за пунктове, а за най-обикновени интернет зали или кафета, в които хората са посредници. Ролята на тези хора е да помогнат за отваряне на сметка. Вашите пари се превеждат във вашата лична сметка. Данъците се плащат в Австрия, ние ще помогнем на органите на реда. В цялата страна са затворени 24 пункта, тези на "Голдбет" са 14, за другите нямам отговор. Иззетите компютри са вследствие на актове от Комисията по хазарта. Голдбет работи успешно в Австрия и Италия.

Властите ще кажат какво сме нарушили и защо са ни иззети компютрите. Все още не са наложени глобите. Процесът върви, има си адвокати. За голямо съжаление нашият адвокат Виктор Михайлов е в Пирогов и не може да ви даде отговор на въпросите. Аз знам защо са ни отнели компютрите, но не мога да коментирам. Каквото и да се случи, "Голдбет" ще се съобрази с властите.

Имаме разрешение да развиваме дейността си на територията на целия Европейски съюз. В България въпросът с интернет залаганията не е разрешен. Това трябва да се случи във възможно най-скоро време.

ПО ТЕМАТА