Поголовна сеч на дървета и храсталаци върви на Герена заради предстоящите мачове от Лига Европа. Ръководството на клуба започна сериозно разчистване на съоръжението, където ще се играят трите двубоя от груповата фаза на турнира на УЕФА.

Още сутринта вчера работници започнаха да режат дърветата зад секторите "Б" и "В", както и да кастрят избуялите храсти. След процедурата се предвижда разчистването на самите сектори от предмети, които могат да застрашат провеждането на футболни срещи, пише вестник "7 дни спорт". Шведите от АИК мърмореха миналия месец, че имало камъни.

Твърди се, че от УЕФА са пратили специално писмо до ръководството на "сините", в което са ги приканили да подготвят стадиона по най-добрия начин за мачовете от втория по сила европейски турнир.

До първия двубой от груповата фаза на Лига Европа на Герена срещу Гент на 16 септември има още десет дни, но въпреки това работниците вече подготвят стадиона за предстоящите двубои.

Очаква се в близките дни работата по стягането на съоръжението да продължи, за да бъде спазен срокът, поставен от шефовете./БЛИЦ