Паметният знак за вековния юбилей на “Левски” явно ще бъде раздаван на стотици. Ще бъдат почетени и големи, и малки имена в “синята” история. Връчването започва днес - на почивката на мача срещу Славия на “Герена”.

В списъка за старта на награждаванията влиза дори Стефан Василев. Нищо лично срещу човека, но той има само 10 мача за “Левски” - 8 в “А” група и два за купата. Крилото игра на “Герена” само един сезон - 1986/1987 г. И не вкара гол.
“Сините” явно решиха да уважават наред, за да няма обидени и въстанали срещу подбора, отбелязва вестник “Труд”.

Не ругайте ръководството на “Левски”. Изборът е на разни фенски организации, комитети за чествания, отдели и т.н., а не на Тодор Батков или Константин Баждеков или Управителния съвет.

Сред наградените днес ще бъде и Асен Букарев. Интелигентен, приятен, амбициозен, културен човек, а и съвсем не е грях да си юноша на ЦСКА. Обаче с какви заслуги към “Левски” помни агитката Буки? Да, стана шампион за 2006-а, игра мъжки, има 76 мача и 5 гола, обаче...

Чавдар Атанасов пък вкара на Ювентус (1:1 през 1999-а), обаче за два сезона в синьо така и не стана титуляр. Но ще има почетен знак.

Днес ще бъдат почетени още Ангел Станков, Владимир Йонков, Георги Златков, Христо Денчев, Георги Тодоров и други.
За мача днес се очаква в “Левски” да има премии при победа, да се увеличават според головата разлика. Целта е погром и мъст срещу Славия за 1:1 от май м. г.