Лудогорец приема аутсайдера Хасково в първи мач от програмата на 12-ия кръг на "А" група. Двубоят е от 18:45 часа в Разград и ще бъде предаван пряко по Диема. Раздразнените шампиони излизат с нагласата да отмъстят на Хасково, който им нанесе неприятна загуба на старта. В срещата на 19 юли в южния град домакините сензационно надделяха с 1:0 с гол на Дончо Атанасов. Именно това е единствената победа на хасковлии в елита до момента. Закъсалият тим е на последното място с едва 4 точки в актива, докато Лудогорец има 19 и заема четвъртата позиция, изоставайки със 7 точки от лидера ЦСКА. 

В щаба на разградчани подхождат сериозно към мача днес, в който искат на всяка цена да се реваншират пред феновете си и да ги зарадват с победа. Още повече, че и в предишното домакинство тимът на Георги Дерменджиев се издъни, завършвайки 0:0 със Славия. Преди вчерашната тренировка наставникът дръпна сериозен разговор пред футболистите. Дерменджиев е обяснил от какво значение е този двубой и как не трябва повече отборът да допуска грешни стъпки, особено на собствен терен.

Дерменджиев спира с експериментите и затова днес няма да прави големи изненади в стартовия състав. Очаква се почивка да получат само Светослав Дяков, който е уморен след 180 минути в мачовете на националния отбор, както и Йордан Минев, който се оплаква от стара травма.

В същото време Хасково затъва все по-сериозно. Последният в "А" група е в серия от 6 поредни загуби, а новият треньор Емил Велев има изключително трудна задача да спаси отбора от изпадане. Кокала заяви сериозни амбиции да помогне за спасението, но задачата му няма да е никак лека, особено в днешния мач. Очаква се още в дебюта си той да заложи на ново попълнение - бившият халф на "Левски" и Любимец Майкъл Тевия. Атаката пък най-вероятно ще поведе ветеранът Емил Ангелов, подпомаган от Деян Лозев и Владислав Узунов.

За главен съдия на мача на "Лудогорец Арена" беше определен Стефан Павлов.

Вероятни състави

22.JPG
ЛУДОГОРЕЦ:
Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Александър Александров, Георги Терзиев, Браян Ангуло, Абел Анисе, Фабио Ешпиньо, Даниел Абало, Вандерсон, Върджил Мисиджан, Роман Безяк
Треньор: Георги Дерменджиев





ХАСКОВО:
Боян Пейков, Иван Скерлев, Атанас Кръстев, Мартин Ковачев, Педро Еуженио, Майкъл Тевия, Георги Коруджиев, Вълчан Чанев, Деян Лозев, Владислав Узунов, Емил Ангелов
Треньор: Емил Велев




Купа на България - сезон 2014/2015

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите