Остри противоречия са възникнали между президента на БФС Борислав Михайлов и единия от членовете на Изпълкома Наско Сираков, научи БЛИЦ. Бившият голмайстор и ексшеф в “Левски” е твърдо против оставането на Лотар Матеус на поста национален селекционер. Наско бил категоричен, че германецът няма нужните възможности, за да води нашия тим и се аргументирал с факта, че където и да отиде, Матеус не оставя никаква следа в ролята си на треньор. Сираков не отричал страхотната кариера на Лотар като футболист, но твърдял, че едно е да си на терена, а съвсем друго – на треньорската скамейка.
 
Боби обаче контрирал бившия си съотборник в “Левски”, “Ботев” (Пловдив) и националния отбор с думите: “Дай ми тогава друг вариант. Има ли според теб алтернатива на Матеус, защото аз съм сигурен, че такава няма!”
 
Въпреки това Сираков продължавал да настоява на своето. Той бил категоричен, че на следващото заседание на Изпълкома, което може да се проведе съвсем скоро, няма да подкрепи предложението на Боби Михайлов за удължаване договора на германеца.
 
Зад Наско стоят и други членове на Изпълнителния комитет - Йордан Лечков, Николай Гигов и Гриша Ганчев.
 
Както вече се писа, Боби и Матеус си стиснаха ръцете и се разбраха устно немецът да води националния ни тим и в квалификациите за световното първенство през 2014 година в Бразилия.

Последните новини обаче гласят, че нещата ще се преобърнат на 180 градуса и Матеус няма да остане в България. Причина за това е именно атаката срещу него, която се води от членовете на Изпълкома начело с Наско Сираков.