Изпълнителният директор на Левски Павел Колев отговори на интересуващия феновете въпрос за произхода на заема, с който клубът плати част от дължимите заплати на играчите. Той беше категоричен, че името на фирмата, отпуснала 199 000 лева на „сините“, не може да бъде оповестена заради изричното настояване на самата компания. Лихвата по заема е минималната по закон в България – 4%. Колев изрази надежда, че до 2-3 седмици Левски ще може да върне заема.

„Има малък заем към малка фирма. Вчера обявихме официално сумата, за да разсеем спекулациите относно произхода на средствата. Завъртяха се всякакви теории на конспирацията, а нещата са много по-семпли. Единственото условие на фирмата е, ако е възможно, да не се центрофугира името в публичното пространство. Искам да акцентирам на това, защото всички анонси за прозрачност са свързани най-вече с разходната част по бюджета. Т.е. абсолютно всяка постъпила стотинка ще бъде прозрачно похарчена, но има един много важен детайл, свързан с преговорите, които водим с потенциални партньори на Левски.

1000 лева Oнлайн казино Бонус от efbet

„Никой рекламодател или спонсор не би желал да бъде непрекъснато оповестяван в публичното пространство. Това е нещо, което би могло да отблъсне доста потенциални кандидати. Казвам това, защото се създава едно очакване към нас да оповестяваме всеки наш ход в ситуацията, в която се намираме. Става дума за заем в размер на 199 хил. лв. Тези пари са похарчени изцяло и единствено за заплати на футболисти, които в момента се намират в съблекалнята на стадион "Георги Аспарухов". Това бе направено с идеята да се внесе спокойствие в отбора."

"Наско Сираков анонсира пред същите тези футболисти в началото на месец юли, че до края на месеца ще започнем частични плащания по заплатите. От тази гледна точка мисля, че предвид факта, че разговорите със спонсори все още не са приключили, т.е. нямаме реално постъпление, най-нормалното нещо на света беше Левски да потърси вариант да започне нормално първенството. Тези средства ще бъдат върнати. В момента водим разговори с други компании, както и за продажба на футболисти.

„Не очаквам да имаме проблеми от гледна точка на изплащането на заема. Не сме се ангажирали с дългосрочна политика по теглени на заеми, защото и такива неща циркулират в медийното пространство. Лихвата е минималната по закон - 4% годишно, тя няма как да не фигурира. Не очаквам Левски да има проблем да го изплати за 2-3 седмици. Ако трябва да говорим по-дългосрочно, опираме до разговорите с потенциални спонсори, които все още не са на етап приключване. Има детайли за доизчистване. Когато има разбирателство, това ще стане публично и ще бъдете запознати с него."