Полицията в Добрич и районната прокуратура в града изнесоха подробности за инцидента, при който на 12 октомври 19-годишният футболист на местния клуб Добруджа Стефан Трайков е бил намушкан в областта на ребрата. Задържани са и двамата нападатели – мъже на 23 и 30 години. По-възрастният, нанесъл прободните рани, е бил в изпитателен срок, след присъда за притежание на наркотици. Полицията го е издирвала два дни. Нападателите са с най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража”, повдигнати са им обвинения за нанасяне на средна телесна повреда.

„Пристигналите полицейски екипи на място установяват, че е възникнал спор, който е прераснал в конфликт между две компании. Пострадалият е 19-годишен младеж, който заедно с двама свои съотборници са се прибирали от питейно заведение”, коментира говорителят на ОДМВР Добрич Стоян Стоянов пред „Нова телевизия“.

„Нападателите разтоварвали багаж на спирката от автобус, пристигащ от Турция. Единият от обвиняемите се е бутнал леко в пострадалия, последвал е словесен конфликт между тримата, при което първият обвиняем е нанесъл удар на момчето. След това вторият е извадил нож, който е носил в себе си и му е нанесъл няколко удара, прободни рани в коремната кухина”, заяви Даниел Илиев, говорител на Районна прокуратура – Добрич.

„Служител на фирма СОД, свидетел на случая, е отвел момчето с автомобила до МБАЛ Добрич, където му е оказана първа неотложна спешна медицинска помощ. Установено е, че в резултат на нанесения удар е засегнат белия дроб на пострадалото момче, поради което същият е транспортиран до болницата в град Варна, където за щастие състоянието ме у стабилизирано и към настоящия момент е добро”, допълни Илиев.

„Аз не мога да си представя, че нормален човек или човек, който живее с нас в обществото, може да си позволи такова нещо. И какво значи средна телесна повреда? Това за мен си е опит за убийство! Най-важното сега е Стефан да е жив и здрав, да се оправи, да се възстанови и да започне да играе футбол, защото това му е професията и оттам нататък, нека има малко повече съвест, в хората, които отсъждат”, заяви треньорът на Добруджа Атанас Атанасов.

От добричкия футболен клуб уточниха, че Стефан Трайков е опериран, но ще му трябва поне месец да се възстанови.

„Според мен Стефан е един от най-големите таланти в България. Неслучайно е юношески национал и т.н. И в чужбина е бил, където е забелязан от скаути, доста перспективен футболист. Като характер той е може би душата на съблекалнята, етичен е. Не е заядлив. Едно много добро момче”, допълни Атанасов