Един от собствениците на ЦСКА Юлиян Инджов говори пред “Тема Спорт” за плановете на клуба за нов стадион на мястото на “Българска армия”, които стават все по конкретни. Той заявява, че всичко между “армейците” и държавата е наред и през новата седмица съвместното дружество би трябвало да бъде гласувано от Министерски съвет.

“Нещата около дружеството се движат. Правителството и общината са дали зелена светлина. Очакваме до изборите всичко да се финализира. Процесите не ги свързваме с изборите, просто така идват като административни срокове. Другата сряда очакваме дружеството да бъде гласувано. Готови сме с конкретен проект за стадиона. Имаме фирма оператор, която ще проектира и построи стадиона с наши пари и след това ще го менажира.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Това е международна компания с много сериозен опит по цял свят. Те менажират над 80 стадиона в Европа и света. Тази фирма ще избере изпълнителя за построяването. Възможно е да е чуждестранна фирма, а не българска. Операторът на стадиона ще организира процедурата. С други думи - мои фирми няма да строят “Армията”.

Стадионът ще бъде проектиран и построен по всички правила на ФИФА и УЕФА и едновременно с това ще е в помощ на клуба, като ще носи приходи.

Има още някои технически съображения за изчистване, преди да представим предложението на въпросната фирма пред широката общественост. Ще поканим и журналистите и ще се види какво имаме предвид. Въпросът е само да минат административните процедури”, каза Инджов, според когото има вече и разбирателство как точно ще се осъществи строителството, като решението е техническо и няма проблем.

Бизнесменът говори и за срещата с феновете, на която е присъствал и той.
“Считам, че трябва да се правят по-често. В крайна сметка всичко се прави за тях. Получихме много конструктивни предложения. Има и такива, които ще използваме. Няма да ги назовавам, за да не ги прихване конкуренцията. За финал - нека се надяваме, че футболно ще се развиваме с все по-ускорени темпове. Искаме да зарадваме феновете с добри игри и добро представяне на международната сцена”, завърши Инджов.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020