Министърът на младежта и спорта в оставка Радостин Василев подписа преди два дни заповед за финансиране на изграждането и реконструкцията на десет спортни обекта на обща стойност 3 999 331,14 лв. "Реализирането на проектите е в унисон с желанието на министър Василев за модернизиране на спортната инфраструктура в цялата страната. Финансирането се извършва по реда на Наредба №4 за финансово подпомагане на изграждането и обновяването на спортни обекти – държавна и общинска собственост", написаха от ММС. 

Winbet - победата е емоция! (18+)

Известният футболен агент Петьо Костадинов коментира новината и направи интересни разкрития. Полковника изнесе факти с точни цифри, обяснявайки какви терени и за какви суми БФС е изградил и правейки съпоставка с проектите на Министерството на младежта и спорта. Публикацията му в Prosport.bg:   

Чета с отвращение за заповед в Министерството на младежта и спорта на субект с многопосочно свалено доверие. Сигурен съм, че ще бъде потърсена отговорност за това посегателство върху публичните пари. Ще го дам много накъсо:

1. Бил съм консултант на няколко проекта за изграждане на терени и площадки, които ми дават повод да ви тресна засега на думи! Току-що се консултирах и с най-добрите в тази държава от този бранш, за да актуализирам познанията си с около 400 дни;

2. Министерството по твое време, неуважаеми, е плащало трите площадки в Бяла, Щръклево и Борово. Русенско. Безупречно изпъленни с осветление в Бяла и повече от изискуемото по проекта до лента. Лента рязана предизборно от Кралев. Всяко от тези игрища е струвало по 151 000 и малко с ДДС (информацията ми е безупречна и от извора). През януари в Мировяне беше пуснато същото игрище - 40х20 метра,  за 122 000 с ДДС;

3. Знам със сигурност, че към този момент изпълнението, не и проектирането от около и под 4000 лева, е поскъпнало с около 30 процента;

4. Ха сега се напъни и ми изкарай, умнико, такава КСС за всеки почти половин милион публични средства, за обекти, които струват с мажоретките под 200 000 лева. И много под 200!

5.  Село Токачка. Община Крумовград. С уважение към хората му там. Цитирам днешната заповед: "479 066 лв. са отпуснати за ремонт и модернизация на съществуващо спортно игрище в двора на ОУ "П. К. Яворов", с. Токачка, община Крумовград. Предвижда се изграждане и оборудване на мултифункционално игрище и разчертаване на спортна маркировка за различни видове спорт, подмяна на ограда, портал и метални стълбове."

ДЕБЕЛИЯТ ПРЪТ! Село Токачка, според преброяване към 15 март 2022 година е от 277 жители. Според други източници под 250. ОУ "П. К. Яворов" е основно с (присъединена) група в детска градина с общинско финансиране. Учебни смени: една смяна - само сутрин.  Випускът на подготвителната група преди 27 дни, на 2 юни, ...  е 8 деца. Мога да препоръчам изпълнител, който ще го изпълни с проектирането преко сили до 200 000 лева.

Неестествено голямата за нуждите на селото сграда е била санирана точно преди година за малко над 305 000 лева с ДДС. Чат ли си, крадливо племе?

Идват избори! Но никой, никога, не е посягал така безочливо на публичните средства. Борисов твърдеше, че е дал, сякаш са от дюшеците в Банкя. Но дори онези 240 000 хиляди за електронната старт-финална система за залата в Бургас по времето на Кралев, е като игра на барбут между махленски хашлаци, в сравнение с наглостта и безочието в действията на субекти със свалено делегирано от народа доверие. Факт е. Променихте всичко. Дано това е краят! И народът се събуди. Та да спрете подмяната! И измяната".